2015 m. gruodžio 17 d., ketvirtadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „A. Kubilius valstybiniu terorizmu vadina valdančiųjų socialdemokratų veiksmus siekiant užčiaupti opoziciją“

Andrius Kubilius
Šiandien Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos susitikime su kandidatu į generalinius prokurorus Evaldu Pašiliu frakcijos seniūnas Andrius Kubilius atkreipė dėmesį į valdančiosios daugumos formuojamą valstybinio terorizmo praktiką. 

Nors prieš 25 metus ir išėjome iš sovietinės erdvės, bet kai kuriose srityse nepasiekėme tikslo tapti vakarietiška valstybe. Pažvelgę į rytų etaloną – Kremlių – galime pamatyti vieną paprastą pavyzdį: valdantieji, tai yra V. Putino aplinka, periodiškai kreipiasi į prokuratūrą dėl A. Navalno. Prokurorai „nuoširdžiai“ nagrinėja A. Navalno bylą, pasodina jį į kalėjimą ir vėl paleidžia. Ir taip be paliovos... – kalbėjo A. Kubilius. – Ką mes matome Lietuvoje? Ką daro valdantieji? Agnė Bilotaitė yra naujausias pavyzdys, kaip persekiojama opozicija, kelianti valdžiai neparankius klausimus“. 

Pastaruoju metu Seimo TS-LKD frakcijos narė, Antikorupcijos komisijos narė A. Bilotaitė kėlė klausimus dėl teisingumo ministro Juozo Bernatonio namo statybų, Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus žento įmonės veiklos ir dalyvavimo valstybės institucijų informacijos viešinimo konkursuose, Druskininkų mero, įtakingo socialdemokrato Ričardo Malinausko ir jo aplinkos veiksmų, dėl socialdemokratų partijos narių įdarbinimo valstybės institucijose. 

Paklibink valdančiuosius – šie rašo raštą generaliniam prokurorui, kad ištirtų, kodėl A. Bilotaitei bankas suteikė paskolą, kodėl ji nebaigė namo statybos ir t. t. Nors prasižengimų ir neras, bet visuomenėje sąmyšis jau sukeltas. Panašiai elgiamasi ir dėl partijos pirmininko G. Landsbergio žmonos verslo. Mano įsitikinimu, tai jau tapo šios valdžios veiklos reiškiniu, kurį mes vadiname valstybiniu terorizmu, – kai valdžia naudojasi savo galiomis tam, kad persekiotų opoziciją. Gal tai ir yra priežastis, kodėl valdantiesiems netinka teisėsaugos nepriklausomumą pabrėžiantys Prezidentės pasiūlyti prokurorai?“ – frakcijos posėdyje sakė A. Kubilius.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė