2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Seime vyks kalėdinės floristikos šventė

Gruodžio 8 d. 14 val. Vitražo galerijoje (Seimo I rūmai) vyks kalėdinės floristikos meno šventė. Bus pristatyta Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos skyriaus profesijos mokytojų ir mokinių darbų paroda, o Dzūkijos miškuose įsikūrusi „Pilnų namų bendruomenė“ pristatys savo veiklą bei ekologiniame vaistažolių ūkyje užaugintą kvapnią kalėdinę arbatą. Parodą atvers Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė. 

Artėja didžiosios žiemos šventės, o jas sutikti norisi pakiliai ir šventiškai pasiruošus. Šiame renginyje pademonstruosime, ką siūlo šiuolaikinės floristikos menas. Daug kas dar mano, kad floristika apima tik gėlių komponavimą, tačiau bandysime paneigti šį stereotipą. Šis menas yra kur kas universalesnis – tai ir meninės kompozicijos, augalų dizainas, įvairiausių medžiagų integravimas, floristiniai eksperimentai“, – teigia Floristikos skyriaus vedėja Audronė Jurkštienė. 

Renginio metu bus demonstruojama, kaip dekoruoti kalėdinius ir advento vainikus, nes tai yra labai subtili ir prasminga šventinė atributika. Advento vainikas simbolizuoja mūsų gyvenimo begalinį ratą, tad floristės ir profesijos mokytojos Evelina Grėbliauskė ir Monika Skliaustytė pademonstruos, kokias medžiagas ir priemones galima naudoti jo gaminimui. Kalėdų puokštė – tai dar vienas svarbus kalėdinis akcentas. Savo fantaziją, išradingumą bei meistriškumą ją komponuojant iš gyvų gėlių pademonstruos Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro floristikos profesijos mokytoja Erika Pratapienė. 

Renginio metu bus eksponuojami floristikos profesijos mokytojų bei II kurso mokinių darbai, sukurti vadovaujant mokytojui Marijui Gvildžiui. 

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro Floristikos skyrius – tai naujausias ir vienas ambicingiausių skyrių, kuriame dirba kvalifikuoti specialistai, savo darbais garsėjantys visoje Europoje. Mokymo programos atitinka pačius aukščiausius teorinio ir praktinio mokymo standartus. Skyrius gali didžiuotis ir džiaugtis draugyste su tokiomis floristikos mokyklomis kaip: „Atelier5“ (Šveicarija), „Smilax“ (Ispanija), „Sibirskaja Orchidėja“ (Rusija). Centro floristai – nuolatiniai Lietuvos floristikos renginių ir projektų dalyviai ir organizatoriai.