2015 m. gruodžio 10 d., ketvirtadienis

Seimo opozicijos lyderio A. Kubiliaus pranešimas: A. Kubilius socialdemokratus ragina baigti demagogiją dėl Laisvės premijos ir imtis įtikinamų veiksmų

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, reaguodamas į socialdemokratų nevienareikšmiškus pareiškimus dėl Laisvės premijos skyrimo Vytautui Landsbergiui, ragina baigti demagogiją ir, jeigu norima nuoširdžiai parodyti nusiteikimą skirti šį garbingą apdovanojimą, imtis konkrečių veiksmų. 

Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus ir kitų Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderių pareiškimai bus ir toliau traktuojami kaip demagogija, siekiant ištaisyti socialdemokratų didelę moralinę klaidą, jei partijos vadovybė neinicijuos savo frakcijos ir valdančiosios daugumos Seimo narių parašų surinkimo, reiškiančio pritarimą Seimo nutarimui dėl Lietuvos Laisvės premijos suteikimo Vytautui Lansbergiui. Be šio visuomenę įtikinančio žingsnio, visos kitos LSDP lyderių kalbos atrodo tik veidmainiškos pastangos siekiant nuraminti visuomenę“, – sako A. Kubilius.


Vincė Vaidevutė Margevičienė, 
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja 
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė