2015 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „A. Kubilius kreipėsi į Ministrą Pirmininką dėl Astravo projekto“

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, jog Astrave statomai atominei elektrinei bus reikalinga Lietuvos energetikos infrastruktūra, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas, opozicijos lyderis Andrius Kubilius kreipėsi į Ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių prašydamas atsakyti į klausimus, susijusius su Vyriausybės pozicija dėl Astravo atominės elektrinės. 

A. Kubilius klausia, kokių priemonių Vyriausybė ėmėsi ar ketina imtis, kad nesaugioje Astravo atominėje elektrinėje pagaminta elektros energija nepatektų į Lietuvą ir nebūtų parduodama mūsų šalies elektros rinkoje. Taip pat domimasi, ar ketinama parengti ir pateikti Seimui svarstyti importą iš Astravo atominės elektrinės ribojantį įstatymo projektą? 

Vyriausybei pareiškus, kad Lietuva neimportuos elektros energijos ir nesutiks, jog mūsų šalies energetikos infrastruktūra būtų naudojama šios elektrinės veiklai užtikrinti, tokia valstybės pozicija turėtų būti įtvirtinta ir būtų imamasi priemonių, šiai nuostatai įgyvendinti“, – sakė A. Kubilius. 

Kreipimasis pridedamas.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė