2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

A. Kubilius: „Finansų ministro miglotas atsakymas dėl V. Miltienio paskyrimo Muitinės departamento vadovu reiškia, kad ministrui rūpi šio paskyrimo sėkmė“

Šiandien per Vyriausybės valandą Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius finansų ministro Rimanto Šadžiaus klausė, ar tiesa, kad garsų socialdemokratą Valentiną Miltienį, buvusį finansų viceministrą, žadama paskirti Muitinės departamento vadovu. 

Iš nervingų finansų ministro atsakymų susidarė įspūdis, kad V. Miltienis tikrai dalyvauja minėtame konkurse, o finansų ministras asmeniškai rūpinasi šio asmens sėkme konkurse minėtoms pareigoms užimti“, – replikavo Seimo opozicijos lyderis. 

Per Vyriausybės valandą R. Šadžius atsakė: „Dabar jūs keliate klausimą, ar konkretus asmuo apskritai gali dalyvauti konkurse, tai čia mes turime kaip profesijų draudimo praktiką, kuri buvo po Antrojo pasaulinio karo. Manau, kad tai tikrai nesolidu. Ir tie jūsų jaunų partijos narių pasisakymai, kurie viešoje erdvėje yra nuskambėję, taip pat yra labai nesolidūs. Konkursas yra vykdomas skaidriai. Konkurse dalyvauja, galiu atvirai pasakyti, mes gavome dokumentus iš keturių pareiškėjų, jie dabar yra tikrinami specialiųjų tarnybų. Konkurso komisijoje dalyvaus ir kitų institucijų atstovai, o taip pat kviečiame ir muitinės sistemoje veikiančių profsąjungų atstovą. Todėl visos procedūros tikrai bus išlaikytos“.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė