2015 m. lapkričio 20 d., penktadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: LSDP turi viešai įvertinti A. Skardžiaus pasisakymus dėl Sausio 13-osios aukų

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija kreipėsi į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakciją Seime, ragindama įvertinti vakarykščius šokiruojančius jų nario Artūro Skardžiaus pasisakymus dėl Sausio 13-osios gynėjų. 

Vakar Seimo posėdžių salėje nuskambėję Artūro Skardžiaus teiginiai, kad Sausio 13-ąją televizijos bokštą gynę žmonės buvo suklaidinti ir neįspėti tuometinės Aukščiausios Tarybos pirmininko apie gresiančią grėsmę, žeidžia Laisvės gynėjus, žuvusius ir jų artimuosius bei atkartoja Rusijos propagandos bandymus perrašyti Lietuvos Laisvės istoriją. Taip ne tik nuvertinamas žmonių pasiaukojimas ginant Lietuvos laisvę, bet ir išplaunama agresoriaus atsakomybė už šiuos žiaurius nusikaltimus, apkaltinant dėl jų Aukščiausiosios Tarybos vadovybę“, – TS-LKD frakcijos vardu kreipėsi seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma. 

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija raginama įvertinti tokius savo frakcijos nario pasisakymus bei tolesnę narystę LSDP frakcijoje. 

Artūro Skardžiaus pasisakymai, iš esmės panašūs į Algirdo Paleckio antilietuvišką retoriką, yra netoleruotini. Nesulaukus LSDP reakcijos, būtų manoma, kad tokiam Sausio 13-osios įvykių vertinimui pritaria ir visi socialdemokratai“, – teigė J.Razma. 

Vakar plenariniame posėdyje Artūras Skardžius viešai pareiškė: „Aš norėčiau kalbėti tų žmonių vardu, kurie tuo metu buvome prie (Vilniaus televizijos) bokšto. Kai ant mūsų važiavo tankai, ir kažkodėl man, kaip patyrusiam jaunuoliui, jau šiek tiek žinančiam, kas yra sovietinė armija ir jos technika, man buvo labai keista žinoti, kad mūsų niekas tuo metu neperspėjo, kad tokia agresija yra, kad gėrėme arbatą, valgėme sumuštinius, dalijomės puikia nuotaika. Stovėkite jaunuoliai čia su lazdomis, su kažkokiais savo darbo armatūros strypais, o kad rusų tankai atvažiuos traiškyti, pasirodo, mes vėliau sužinojome, šių rūmų žvalgyba, gynėjai tai žinojo“.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė