2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Siūloma išbraukti absurdiškus valdančiųjų pasiūlymus tirti opozicijos lyderių šeimos narių veiklą“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma įregistravo pasiūlymus Seimo valdančiųjų partijų atstovų pasiūlymui į Seimo Antikorupcijos komisijos tyrimą įtraukti klausimus dėl TS-LKD lyderių Gabrieliaus Landsbergio, Andriaus Kubiliaus, Irenos Degutienės artimųjų veiklos. 

Pasak Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos, valdančiųjų suformuluoti klausimai neturi nieko bendro su iniciatorių iškeltais galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybėje klausimais ir vertintini kaip politinio keršto išraiška parlamentinio tyrimo iniciatoriams bandant dirbtinai mesti šešėlį TS-LKD lyderiams: pirmiausia – partijos pirmininkui. 

„Absurdiška formuluoti kaltinimą turtą išsinuomojusiam subjektui, jeigu socialdemokratams kažkuo neįtinka nuomos sutartis. Jie turėtų kelti klausimą dėl ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus atsakomybės, kurios kontroliuojama įmonė pasirašo tokią nuomos sutartį“, – sako J. Razma. 

Panašiai suformuluoti ir kiti klausimai, kurie ne tik kad neturi nieko bendro su galimų piktnaudžiavimų Druskininkuose tyrimu, bet ir tarptautiniu mastu kenkia Lietuvos prestižui, nes tarp klausimų įpainiota tarptautinė informacinių technologijų lyderė „Google“, kurioje dirba Seimo opozicijos lyderio sūnus. 

Suformuluotas klausimas ir kaltinimai vienai iš opozicinių partijų TS-LKD pirmininko pirmajai pavaduotojai I. Degutienei taip pat vertintini kaip valdančiųjų politinis kerštas ir atsakas į jiems nemalonų Druskininkų skandalų tyrimą. Pažymėtina, kad žlugusio banko „Snoras“ klausimai, tarp jų ir tie, kuriuos nurodo iniciatoriai, išsamiai ištirti ankstesnės kadencijos Seime buvusioje Laikinojoje tyrimo komisijoje, todėl šių klausimų ir jų pakartotinis tyrimas gali būti grįstas tik politinio keršto ir opozicijos gąsdinimo tikslais. Be to, buvo nutraukti ir ikiteisminiai tyrimai, susiję su minėtais klausimais. 

Ši valdančiųjų partijų iniciatyva, TS-LKD frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo teigimu, vertintina kaip valdančiųjų politinis kerštas opozicijos atstovams dėl socialdemokratams nemalonios parlamentinio tyrimo iniciatyvos.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė