2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Sveikatos reikalų komitetas: privačius interesus turi deklaruoti ne tik gydytojai, odontologai, farmacijos specialistai, bet ir Privalomojo sveikatos draudimo tarybos nariai bei visų ministerijų kolegijų nariai

Sveikatos reikalų komitetas balandžio 9 d. apsvarstė ir bendru sutarimu pritarė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo Nr. VIII-371 4, 10 ir 13 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIP-1519 ir pasiūlė pagrindiniam Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui patobulinti įstatymo projektą. 

Šio įstatymo projekto tikslas – užtikrinti gydytojų, odontologų ir farmacijos specialistų, dirbančių biudžetinėse ir viešosiose įstaigose, veiklos skaidrumą jiems teikiant sveikatos priežiūros ir farmacines paslaugas. Įstatymo projektu siekiama įtvirtinti: pareigą gydytojams, odontologams ir farmacijos specialistams, deklaruoti privačius interesus; pareigą nenaudoti savo pareigų, galių ir vardo, siekiant paveikti kitų asmenų sprendimą, kuris sukeltų interesų konfliktą, bei nesinaudoti ir neleisti naudotis einant pareigas gauta informacija kitaip nei nustato įstatymai ar kiti teisės aktai; įstaigų ir įmonių vadovų, jų pavaduotojų ir padalinių vadovų privačių interesų deklaracijų viešą skelbimą. 

Komitetas pritarė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario A. Matulo pasiūlymui į subjektų ratą, turinčių deklaruoti savo privačius interesus, įtraukti Privalomojo sveikatos draudimo tarybos narius bei visų ministerijų kolegijų narius.  


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė