2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Seimo komitetas organizuoja diskusiją ,,Geros mokyklos koncepcija“

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas kartu su Lietuvos švietimo taryba ir Švietimo ir mokslo ministerija balandžio 23 dieną Švietimo ir mokslo ministerijoje (Ovalioji salė, A. Volano g. 2, Vilnius) organizuoja diskusiją ,,Geros mokyklos koncepcija“. 

Įvairūs tyrimai – tarptautiniai ir nacionaliniai – rodo, kad Lietuvos švietimo sistemą privalu tobulinti, atsižvelgiant į sparčiai kintantį pasaulį. Dabartinė švietimo sistema turi orientuotis į naujausias mokymosi tendencijas, informacinės, žinių, besimokančios, tinklinės, virtualios ar išminties visuomenės poreikius. Ekspertų grupė, atsižvelgusi į pirmąsias mokyklos koncepcijas, teikia visuomenei svarstyti Geros mokyklos koncepciją, kurioje jos kūrėjai papildo mokyklos sampratą naujais akcentais – mokyklos kaip besimokančios bendruomenės, mokytojų kaip mokinių, šiuolaikinio mokymosi būdų, mokymosi organizavimo ir aplinkų įvairovės, mokymosi ir gyvenimo mokykloje susiliejimo, kitokios valdymo kultūros. 

Registracija vyksta el. paštu sviemkkt@lrs.lt iki balandžio 21 d. 

Programa 

13.45 Dalyvių registracija. 

14.00 Įžanginis žodis. 

14.05 Geros mokyklos koncepcijos pristatymas. Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros Politikos skyriaus metodininkė dr. Vaiva Vaicekauskienė. 

14.20 Diskusija. 

16:00 Diskusijos pabaiga. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė