2014 m. balandžio 11 d., penktadienis

Seimo TS-LKD frakcijos narės A. Bilotaitės pranešimas: Seime – diskusija „Darbo vietų kūrimas ir savivaldybių motyvacija“

Balandžio 14 d., pirmadienį, 10 val. Seimo Lietuvos Tarybos salėje parlamentarė, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė kartu su partneriais – Pramonininkų, Verslo darbdavių ir Verslo konfederacijomis – organizuoja diskusiją „Darbo vietų kūrimas ir savivaldybių motyvacija“. Diskusijos tikslas – rasti tinkamiausias priemones, kuriomis būtų galima motyvuoti savivaldybes siekti pritraukti investicijas ir kurti darbo vietas. 

Kaip rodo diskusijos su savivaldos ir verslo atstovais, viena pagrindinių priežasčių, kodėl nepavyksta paskatinti verslo kurtis ne vien didmiesčiuose, yra ir pačių savivaldybių nesuinteresuotumas. Šiandieninis teisinis reguliavimas nesukuria jokių paskatų savivaldybėms siekti pritraukti verslą ir auginti ekonomiką, nes bet koks papildomai sukuriamas produktas ir generuojami mokesčiai yra perskirstomi tarp savivaldybių“, – problemos esmę aiškina Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitete dirbanti A. Bilotaitė. 

Diskusijoje dalyvaus Pramonininkų, Verslo darbdavių ir Verslo konfederacijų vadovai, Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovai, šalies miestų merai, Vidaus reikalų ir Finansų ministerijų atstovai, šioje srityje besispecializuojantys analitikai ir Seimo nariai. 

Renginio organizatoriai yra surengę jau ne vieną diskusiją skirtinguose Lietuvos miestuose platesne regioninės atskirties mažinimo tematika. Ši diskusija yra mėginimas spręsti konkretesnę problemą – savivaldybių nesuinteresuotumą kurti darbo vietas kaip vieną iš ekonominio regionų atsilikimo ir gilėjančios atskirties priežasčių. Ateityje planuojamos diskusijos ir apie kitų regionų atsilikimo priežasčių sprendimo būdus. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė