2014 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Ekonomikos komitetas patobulino Turizmo įstatymo projekto nuostatas

Šiandien Ekonomikos komitetas po svarstymo pritarė Turizmo įstatymo 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16 ir 18 straipsnių pakeitimo, septintojo skirsnio pavadinimo pakeitimo, 20 straipsnio pripažinimo netekusiu galios ir Įstatymo papildymo 41 straipsniu įstatymo projektui Nr. XIIP-1404 ES. Šiuo įstatymo projektu siekiama suderinti Įstatymo nuostatas su Civilinio kodekso nuostatomis, direktyva 90/314/EEB dėl kelionių, atostogų ir organizuotų išvykų paketų ir direktyva 2006/123/EB dėl paslaugų vidaus rinkoje, spręsti kelionių organizatorių, kelionių agentūrų ir kelionių agentų atsakomybės prievolių užtikrinimo vartotojams klausimus. 

Komitetas įvertino Seimo kanceliarijos Teisės departamento pastabas, Lietuvos turizmo asociacijos, Lietuvos draudikų asociacijos pasiūlymus ir atsižvelgdamas į Ūkio ministerijos bei komiteto išvadų rengėjų nuomonę pritarė komiteto patobulintam įstatymo projektui ir komiteto išvadoms. 

Posėdyje po svarstymo bendru sutarimu taip pat buvo pritarta komiteto patobulintam Investicijų įstatymo Nr. VIII-1312 12 ir 13 straipsnių pakeitimo įstatymo projektui Nr. XIIP-1625, kurio tikslas – sudaryti sąlygas pritraukti gamybos ir paslaugų investicijų projektus į regionus ir sukurti ten naujų darbo vietų. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė