2014 m. balandžio 4 d., penktadienis

Seime pristatoma tarptautinė fotografijų paroda „Gyvos žemės mintys“

Balandžio 9 d., trečiadienį, 13 val. Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus iniciatyva Seimo III rūmų parodų galerijoje bus atidaryta tarptautinė jubiliejinė fotografijų paroda „Gyvos žemės mintys“. 

„Gyvos žemės mintys“ – tai paroda-konkursas, kuris kviečia menininkus pateikti savo darbus, kuriuose atsispindėtų žmogaus įtakos gamtai, žemės, vandens, gyvūnijos, augmenijos, žmogaus sąlyčio su jį supančiu pasauliu, gamtos apsaugos, ekologinės problemos. Šiais metais net 104 fotografai iš Baltarusijos, Čekijos, Kinijos Latvijos, Lenkijos, Lietuvos ir Škotijos atsiuntė daugiau kaip 400 fotografijų. Norą dalyvauti parodoje išreiškė ne tik profesionalūs fotografai, bet ir moksleiviai. 

Fotografas Stanislovas Žvirgždas, aptardamas 10-ąją jubiliejinę parodą, teigia, kad peržiūrėjus ir įvertinus visas fotografijas, galima konstatuoti, kad rezultatas yra visiškai neblogas. Pasak jo, kaip ir ankstesniais metais, visus dalyvius galima būtų suskirstyti į tris grupes: pirmoji – visi apdovanotieji ar parodos dalyviai už tikrai įspūdingas fotografijų serijas ar pavienes fotografijas, antroji – katalogų vartytojai ir kopijuotojai, trečioji – moksleiviai, o ypač apdovanotieji, kurie nė kiek nenusileidžia ir pripažintiesiems parodos dalyviams ar kataloge publikuotiesiems. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė