2014 m. balandžio 10 d., ketvirtadienis

Prasideda „Europos savaitė Seime 2014 m.“ diskusijos

Seimo komitetai ir Seimo Europos informacijos biuras vienuoliktus metus rengia gražia tradicija tapusias „Europos savaitė Seime“ diskusijas, kurios yra atviros visuomenei ir skirtos pažymėti Lietuvos Respublikos įstojimą į Europos Sąjungą ir Europos dieną. 

Šių metų „Europos savaitė Seime“ diskusijos yra skirtos Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmečiui. 

Nuo 2004 m. organizuojamos Seimo komitetų diskusijos yra puiki proga visuomenei daugiau sužinoti apie Lietuvos narystę Europos Sąjungoje, Seimo komitetų veiklą, Seimo darbą Europos Sąjungos reikaluose. 

Diskusijose kviečiami dalyvauti Seimo nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai, Europos Parlamento nariai iš Lietuvos, ministerijų ir kitų valstybės institucijų atstovai, universitetų dėstytojai, studentai, jaunimo, nevyriausybinių, bendruomeninių organizacijų, interesų grupių atstovai, žiniasklaida, visuomenė. 

Renginiai yra tiesiogiai transliuojami interneto svetainėse www.lrs.lt ir www.eib.lrs.lt, TV programa „Seimas – tiesiogiai“. 

Renginių vaizdo įrašai ir pranešimų medžiaga skelbiami interneto svetainėse www.lrs.lt ir www.eib.lrs.lt. Registruotis į visas Seimo komitetų diskusijas galima čia: http://www3.lrs.lt/pls/inter/renginiai_registracija.home. 

Organizatoriai maloniai kviečia susipažinti su Seimo komitetų „Europos savaitė Seime 2014 m.“ diskusijų tvarkaraščiu ir aktyviai jose dalyvauti. 

„Europos savaitė Seime 2014 m.“ diskusijų tvarkaraštis: 

Balandžio 16 d., trečiadienis, 11 val. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto diskusija „Kokią Lietuvos ir Europos istorinę atmintį formuosime dabartiniame geopolitiniame kontekste“. 

Balandžio 23 d., trečiadienis, 13 val. Seimo Žmogaus teisių komiteto diskusija ,,Prieglobsčio prašytojų teisių užtikrinimas. Praktikoje kylančios problemos“. (Diskusija vyks Baltijos Asamblėjos salėje, Seimo III rūmai. Įėjimas su leidimais.) 

Balandžio 30 d., trečiadienis, 9 val. Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto diskusija „Kibernetinės erdvės saugumas: dabartis ir ateitis“. (Diskusija vyks Konstitucijos salėje, Seimo I rūmai. Įėjimas su leidimais). 

Balandžio 30 d., trečiadienis, 13 val. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto diskusija „Ar Tautos valią saisto narystės Europos Sąjungoje įsipareigojimai?“. 

Gegužės 7 d., trečiadienis, 11 val. Seimo Kaimo reikalų komiteto diskusija „Ekologinio ūkininkavimo dabartis ir perspektyvos“. 

Gegužės 14 d., trečiadienis, 13 val. Seimo Aplinkos apsaugos komiteto diskusija „Aplinkos klausimai – Europos Sąjungos politikos dėmesio centre“. 

Gegužės 14 d., trečiadienis, 15 val. Seimo Europos reikalų komiteto diskusija „Lietuvos narystės Europos Sąjungoje dešimtmetis: dabartis ir perspektyvos“. (Diskusija vyks Vytauto Didžiojo universitete, Kaune). 

Gegužės 16 d., penktadienis, 10 val. Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto diskusija „Naujovės ir naujos galimybės regioninėje plėtroje 2014–2020 metų Europos Sąjungos paramos finansavimo laikotarpiu“. 

Gegužės 21 d., trečiadienis, 11 val. Seimo Biudžeto ir finansų komiteto diskusija „Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymas ir jo įgyvendinimo aktualijos“. 

Gegužės 23 d., penktadienis, 9 val. Seimo Užsienio reikalų komiteto diskusija „Europos Sąjungos Rytų partnerystės programos ateitis: iššūkiai ir galimybės“. 

Gegužės 28 d., trečiadienis, 13 val. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto diskusija „Europos Sąjungos socialinės garantijos: taikymas Lietuvoje“. 

Birželio 4 d., trečiadienis, 10 val. Seimo Ekonomikos komiteto diskusija „Energetinis saugumas ir tvari plėtra“. 

Birželio 6 d., penktadienis, 10 val. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto diskusija „Europos Sąjungos gynybos politikos evoliucija per narystės 10-metį“. 

Birželio 11 d., trečiadienis, 14 val. Seimo Audito komiteto diskusija „Europos Sąjunga investuoja į regionus – dešimtmečio pasiekimai ir tikslai 2020 metams“. 

Dauguma diskusijų vyks Seimo Europos informacijos biure (Seimo III r., Gedimino pr. 53, Vilnius). Įėjimas laisvas. Vietų skaičius ribotas. Informaciją apie registraciją į diskusijas rasite čia: http://www3.lrs.lt/pls/inter/renginiai_registracija.home 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė