2014 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas, tęsdamas parlamentinę kontrolę, nutarė pasidomėti kaip valstybės institucijos planuoja ir įsisavina biudžeto lėšas komandiruotėms bei mokymams

Šiandien Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK), vadovaudamasis Seimo statuto 69 straipsnio 10 punkto nuostatomis ir įgyvendindamas parlamentinę kontrolę, š.m. gruodžio 3 d. posėdyje apsvarstė Finansų ministerijos pateiktą ir įgaliotų atstovų pristatytą informaciją apie 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinius fondus administruojančių įgyvendinančiųjų institucijų (toliau – įgyvendinančiosios institucijos) veiklą. 

Įvertinus komitete pristatytą informaciją ir įvykusias diskusijas, buvo nuspręsta atkreipti Finansų ministerijos, kaip vadovaujančiosios institucijos, dėmesį į tikslingumą išsamiai išanalizuoti įgyvendinančiųjų institucijų teisinio statuso skirtumus ir nustatyti, kokią įtaką skirtingas teisinis statusas daro šioms institucijoms pavestų funkcijų įgyvendinimo kokybei. Taip pat nutarta siūlyti Finansų ministerijai, atlikus įgyvendinančiųjų institucijų teisinio statuso suvienodinimo alternatyvų galimo poveikio ir reorganizavimo sąnaudų analizę, kurią ketinama baigti 2015 m. I ketvirtyje, šios analizės išvadas ir galimus sprendimus dėl įgyvendinančiųjų institucijų teisinio statuso suvienodinimo pristatyti komiteto posėdyje. 

Komitetas, rudens sesijoje prioritetu pasirinkdamas parlamentinės kontrolės vykdymą, nutarė toliau tęsti šią veiklą ir pavasario sesijoje. 

Šiandien posėdyje buvo nutarta prašyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės pateikti komitetui informaciją kaip valstybės institucijos planavo ir įsisavino valstybės biudžeto lėšas komandiruotėms bei mokymams 2014 m. bei planus 2015 m. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė