2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: Seimo Pirmininkė grubiausiu būdu nutraukė pensijų kompensavimo jau kitais metais klausimo svarstymą

Seimo opozicinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pasipiktinusi, kad Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, pažeidinėdama Seimo Statuto procedūras, neleido svarstyti įstatymo pataisų dėl pensijų kompensavimo 2015 metais vienu ypu, o ne per dvejus metus, kaip siūlo valdančioji koalicija. 

Prisidengdama formaliomis procedūromis ir šiurkščiai laužydama Seimo Statutą, Seimo Pirmininkė grubiu būdu neleido svarstyti mūsų frakcijos siūlomų „Sodros“ biudžeto pataisų. Kita vertus, išankstinį nusiteikimą prieš šį racionalų opozicijos pasiūlymą galėjome matyti pokalbio su Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, kuris šiandien buvo pakviestas į mūsų frakcijos posėdį, metu. Valdantieji visais įmanomais būdais stengiasi blokuoti mūsų pasiūlymą pensijas kompensuoti 2015-aisiais metais“, – pažymėjo Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. 

Dėl tokio neadekvataus Seimo Pirmininkės elgesio, TS-LKD frakcija paliko Seimo posėdžių salę ir, remdamasi Seimo Statutu, nusprendė kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2015 metų rodiklių patvirtinimo įstatymo priėmimo metu padarytų pažeidimų.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė