2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas surengė 2015 m. biudžeto svarstymo klausymus

Šiandien Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (toliau – Komitetas), siekdamas priimti pagrįstus sprendimus dėl Vyriausybės parengtų ir teikiamų svarstyti 2015 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių XIIP-2381, surengė klausymus. Klausymuose dalyvavo komiteto nariai, Finansų ministerijos, Mokesčių inspekcijos, Lietuvos savivaldybių asociacijos, Švietimo ir mokslo ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Kultūros ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos, Kūno kultūros ir sporto departamento, Valstybės tarnybos departamento, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Vyriausiosios rinkimų komisijos bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai. 

Klausymų metu diskutuota dėl finansinių rodiklių, nuo kurių priklauso savivaldybių savarankiškoms funkcijoms vykdyti numatomų skirti 2015 metais finansinių išteklių apimtis, ir konkrečiai gyventojų pajamų atskaitymo procentas visoms savivaldybėms ir Vilniaus miesto savivaldybei, dėl 2015 metais savivaldybėms numatomų skirti tikslinių specialiųjų dotacijų, taip pat dotacijų savivaldybių investiciniams projektams, dėl savivaldybių skolinimosi limitų ir 2015 metams planuojamų asignavimų atskiroms valstybinėms institucijoms (Vidaus reikalų ministerijai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui, Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai ir Vyriausiajai rinkimų komisijai). 

Komitetas savo galutinius siūlymus dėl 2015 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių svarstys lapkričio 5 d. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė