2014 m. spalio 21 d., antradienis

Seimo nario E. Zingerio pranešimas: „90-aisiais atgauti Nepriklausomybę buvo tiek pat svarbu, kiek ir eiti demokratijos keliu“

Jaunųjų lyderių akademijos „Jaunimo dalyvavimas
politinėje veikloje: iššūkiai ir galimybės“
dalyviai.
 Seimo kanceliarijos nuotr. (aut. Džoja Gunda Barysaitė)
Nepriklausomybės Akto signataras, Parlamentinio demokratijos forumo prezidentas, Seimo narys Emanuelis Zingeris pasveikino tarptautinės jaunųjų lyderių akademijos „Jaunimo dalyvavimas politinėje veikloje: iššūkiai ir galimybės“ dalyvius. Savo sveikinimo kalboje akademijos dalyviams ir svečiams parlamentaras akcentavo demokratijos svarbą, prisimindamas, kaip buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Seimo narys teigė, kad prieš beveik 25 metus, kai buvo stengiamasi tolti nuo komunistinio režimo ir sovietų okupacijos, jis tvirtai jautė būtinybę kurti demokratiją šalyje.

Projekto organizatorius Jaunųjų lyderių forumas (angl. Young Leaders Forum) buvo įkurtas 2010 metais, renginio „Demokratijų dienos“ Vilniuje metu, Lietuvai pirmininkaujant Demokratijų bendrijai. Tuomet daugiau nei 50 jaunųjų lyderių iš įvairių pasaulio šalių pasirašė Vilniaus deklaraciją, steigiančią Demokratijų bendrijų jaunimo matmenį – Jaunųjų lyderių forumą.

Tarptautinę akademiją finansuoja Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija iš Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšų, Taivano misija Latvijoje, taip pat prie projekto organizavimo labai prisidėjo Lietuvos Respublikos Seimas. Projekto partneriai ir draugai –Tarptautinio respublikonų instituto regioninis padalinys Baltarusijai, Nacionalinis užsienio reikalų demokratijos institutas, Parlamentinis demokratijos forumas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas. 


Renginio vaizdo įrašą stebėkite čia: 
2014–10–13 1 dalis (Lietuvių kalba), 2 dalis (Lietuvių kalba), 1 dalis (Originalo kalba), 2 dalis (Originalo kalba); 
2014–10–14 1 dalis (Lietuvių kalba), 2 dalis (Lietuvių kalba), 3 dalis (Lietuvių kalba), 1 dalis (Originalo kalba), 2 dalis (Originalo kalba), 3 dalis (Originalo kalba); 
2014–10–15 Lietuvių kalba, Originalo kalba


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė