2014 m. spalio 6 d., pirmadienis

Seimo narių A. Kubiliaus ir E. Masiulio pranešimas: „D. A. Barakauskas turi prisiimti atsakomybę už sukeltą chaosą pakeitus automobilių registravimo tvarką“

Seimo nariai Andrius Kubilius ir Eligijus Masiulis kreipėsi į vidaus reikalų ministrą Dailį Alfonsą Barakauską prašydami atsakyti į klausimus dėl kilusio chaoso visuomenėje, kurį sukėlė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos. Transporto priemonės, kurios ilgą laiką stovėjo neapdraustos ir be techninės apžiūros, buvo vienašališkai išregistruotos be šeimininkų žinios. Seimo nariai mano, kad Vidaus reikalų ministerija tinkamai nepasirengė šiems pakeitimams ir neinformavo gyventojų apie pasekmes, juo labiau kad pati VĮ „Regitra“ nebuvo pasiruošusi masiniam automobilių išregistravimui, todėl žmonėms kilo daug nepatogumų. 

Kreipimesi prašoma atsakyti į klausimą, ar Vidaus reikalų ministerija jau panaikino klaidingų veiksmų pasekmes, kai panaikinus Lietuvoje registruotų, bet dirbančių užsienyje vilkikų registraciją, krovinių pervežimo bendrovės galėjo patirti didelių nuostolių dėl sustojusių pervežimų. Ministro taip pat teiraujamasi, ar bus atsižvelgta į pervežimo kampanijoms padarytus nuostolius ir kaip joms praradimai bus atlyginti. 

Taip pat Seimo nariai primena, kad vidaus reikalų ministras buvo atsakingas už Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių parengimą, tačiau šios taisyklės buvo parengtos praėjus daugiau negu metams nuo įstatymo priėmimo Seime ir likus vienai dienai iki jų įsigaliojimo. Seimo nariai mano, kad dėl neparengtos ir chaosą sukėlusios tvarkos D. A. Barakauskas turi prisiimti atsakomybę. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė