2014 m. spalio 29 d., trečiadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Opozicija pradeda rinkti parašus vidaus reikalų ministro interpeliacijai“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija ir Lietuvos liberalų sąjūdis (LLS) inicijuoja interpeliaciją ir pradeda rinkti parašus vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui. 

Korupcinių įtarimų lydimą viceministro Gedimino Černiausko atsistatydinimą vertiname kaip pavyzdį vidaus reikalų ministrui Dailiui Alfonsui Barakauskui, kad viešumoje iškilus kompromituojantiems faktams nieko nelaukiant reikia pačiam atsistatydinti. Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius iš jų ryžtingai to turėtų pareikalauti. Tačiau premjero pasimetusi laikysena sukelia įtarimų, kad A. Butkevičių kažkokios neaiškios aplinkybės sulaiko nuo tokių sprendimų“, – sako Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. 

Opozicijos nuomone, taip elgdamasis ministras mažina žmonių pasitikėjimą Vyriausybe ir Vyriausybės vadovu, premjeru A. Butkevičiumi. D. A. Barakauskas turėtų prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti, nelaukdamas ikiteisminio tyrimo išvadų jau vien dėl to, kad dėl galimų jo pavaldinių veiksmų krito korupcijos šešėlis ant Vidaus reikalų ministerijos. Juo labiau kad VRM yra pavaldžios kai kurios su nusikalstamumu kovojančios tarnybos: policija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybinė sienos apsaugos tarnyba. 

Ar galite užtikrinti, jog dabartinių Jūsų politinio pasitikėjimo komandos narių veikla yra visiškai skaidri ir sąžininga? Ar Jūsų pasirinkimas paskirti viceministru asmenį, kuris po dviejų dienų atsistatydino, nerodo Jūsų nesugebėjimo priimti atsakingus sprendimus, formuojant politinio pasitikėjimo komandą?“, – klausiama viename iš daugelio klausimų interpeliacijos tekste, keliant klausimus dėl ministro kompetencijos ir gebėjimo dirbti šias pareigas stokos. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė