2014 m. lapkričio 26 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas išklausė VRM informaciją valstybės ir savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijas

Šiandien Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK), vykdydamas parlamentinę kontrolę, išklausė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) informaciją apie 2013 m. valstybės ir savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijas. 

Iš pateiktos informacijos paaiškėjo, kad viešajame sektoriuje 2013 metais vidutiniškai dirbo 366 991 darbuotojai, iš jų 176 673 valstybės viešojo sektoriaus organizacijose ir 190 354 savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijose. Daugiausiai darbuotojų dirbo biudžetinėse įstaigose – 200 532, viešosiose įstaigose – 88 042, valstybės ir savivaldybių įmonėse – 14 803, akcinėse bendrovėse – 24 830, uždarosiose akcinėse bendrovėse – 16 387. Savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijų yra 4,4 kartus daugiau nei valstybinio viešojo sektoriaus organizacijų. Savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijos sudaro 82 proc. visų viešojo sektoriaus organizacijų. Savivaldybių viešojo sektoriaus organizacijose dirba apie 7 proc. daugiau darbuotojų nei valstybinio viešojo sektoriaus organizacijose. Savivaldybių viešojo sektoriaus darbuotojų darbo užmokesčio mediana apie 24 proc. mažesnė, nei valstybinio viešojo sektoriaus darbuotojų. 

Komitetas, susipažinęs su pateikta informacija ją įvertins ir sprendimą priims kitame posėdyje. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė