2014 m. lapkričio 10 d., pirmadienis

Kviečiu dalyvauti aukcione, skirtame paremti Ukrainos karius



Maloniai kviečiu dalyvauti aukcione, skirtame paremti Ukrainos karius. Aukcionas vyks lapkričio 12 d. 16 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje, Pamėnkalnio g. 13, Vilniuje. 

Aukciono metu bus galima įsigyti Fotios Zemenides (Čikaga, JAV) grafikos ir Artūro Slapšio (Kaunas, Lietuva) tapybos darbų, viso - 28 meno kūrinius. 50 proc. aukciono metu gautų lėšų bus skirta karių iš Lutcko (Ukraina) gydymui – tiesiogiai pervestos į karių sąskaitas. 

Lėšos gydymui labai reikalingos Nikola Samchyuk (gim. 1985 m.). 

2014 m. balandžio 9 d. Nikola Samchyuk buvo mobilizuotas, nuo birželio 18 d. dalyvavo antiteroristinėse operacijose Luhansko ir Donecko srityse. Rugpjūčio 27 d. buvo sunkiai sužeistas į galvą ir rankas, išvežtas į Dnepropetrovsko srities ligoninę, ten tris kartus operuotas. Atvežtas į ligoninę negalėjo net kalbėti, nes minos skeveldra pažeidė smegenų dalį, atsakingą už kalbą. Šiuo metu jis jaučiasi jau geriau, gali kalbėti. Tačiau reikalinga sudėtinga galvos kaukolės suauginimo operacija. 

Apie dailininkus: 

Artūras Slapšys gimė 1962 m. birželio 17 dieną Kaune. 1996 m. išvyko gyventi į JAV, kur pragyveno iki 2011m. pabaigos. Savo profesionalią kūrybinę veiklą Artūras Slapšys pradėjo gyvendamas JAV. Nuo 2008 metų Artūras Slapšys aktyviai dalyvauja Lietuvos pašto ženklų kūrimo konkursuose ir yra laimėjęs prizines vietas. 2010 m. - 2011 m. lankė dailės kursus pas meno dėstytoją ir meno konsultantą Fotio Zemenides iš Čikagos, JAV. 2014 m. kartu su Mokslo ir enciklopedijų leidybos centru išleido istorinę knygą „Viduramžių Lietuvos Viešpačiai‘‘ - sukūrė vaizdinę medžiagą. Artūro Slapšio kūryboje dominuoja simbolizmas, fantastika ir istorinių asmenybių portretai. 

Fotios Zemenides gimė išeivių iš Turkijos šeimoje. Dailės ir meno bakalauro studijas baigė DePaulo universitete Čikagoje. 2007 m. American Academy of Art Čikagoje baigė tapybos ir piešimo magistro studijas. F. Zemenides įvaldė Joe Kegler bronzos ir aliuminio skulptūros liejimo techniką, klasikinius akademinės tapybos ir anatomijos principus studijavo Vitruvijos dailės studijoje. 2011 m. pradėjo eksponuoti savo darbus JAV. Buvo apdovanotas Čikagos ir Ilinojaus dotacijomis, laimėjo žiuri nominaciją „Best of show“. Jo darbai yra privačiose ir akademinėse kolekcijose. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė