2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Seimo TS-LKD frakcijos pranešimas: „Premjeras A. Butkevičius jau antradienį turės Seime pasiaiškinti dėl sveikatos apsaugos viceministro veiksmų“

Seimo valdančioji dauguma sąmoningai vengia ir vilkina įtraukti į Seimo darbotvarkę premjero Algirdo Butkevičiaus paaiškinimą dėl sveikatos apsaugos viceministro veiksmų, todėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija imasi naujų priemonių. Remiantis Seimo statute numatyta galimybe, dešimt TS-LKD frakcijos narių pakartotinai reikalauja, kad atsakymus į jų klausimus A. Butkevičius pateiktų jau artimiausiame Seimo posėdyje – kitą antradienį, lapkričio 11 dieną. 

TS-LKD frakcijos narių nuomone, už aukšto lygio politinio pareigūno – viceministro – veiksmus politinę atsakomybę turėtų prisiimti ne tik ministras, bet ir delegavusios partijos vadovas, pats A. Butkevičius, kuris, beje, prieš pastarąjį viceministrų paskyrimą reikalavo, kad viceministrų skyrimai būtų jo aprobuoti. 

Žiniasklaidos paviešintame garso įraše aiškiai girdėti, kaip viceministras G. Černiauskas atskleidžia, jog A. Butkevičius nurodęs jam pasirūpinti, kad konkurso laimėtoja būtų pripažinta socialdemokratė, buvusi Seimo narė Vilija Vertelienė. Seimo nariai reikalauja aiškaus premjero atsakymo į šį klausimą. 

TS-LKD frakcijos nariai taip pat klausia, ar A. Butkevičius nemano, kad dėl galimo spaudimo konkurso komisijos narėms, taip pat dėl galimo spaudimo atsisakyti laimėtų konkurse pareigų N. Ribokienei turėtų būti keliamas ir viceministro baudžiamosios atsakomybės klausimas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir ar Ministras Pirmininkas jau kreipėsi, ar planuoja kreiptis į teisėsaugą. 

TS-LKD frakcija spalio 28 dieną jau buvo parengusi reikalavimą A. Butkevičiui Seime atsakyti į frakcijos narių parengtus klausimus dėl sveikatos apsaugos viceministro veiksmų, tačiau valdančioji dauguma blokavo šių klausimų įtraukimą į Seimo darbotvarkę. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė