2015 m. spalio 29 d., ketvirtadienis

Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius prašo A. Butkevičiaus paaiškinimo, kodėl socialdemokratai blokuoja tyrimus dėl privilegijų ir piktnaudžiavimo

Seimo opozicijos lyderis, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius, vertindamas socialdemokratų balsais priimtą sprendimą Seimo Antikorupcijos komisijoje neleisti svarstyti privilegijų skandalo Druskininkų savivaldybėje aplinkybes, teigia, kad tokie veiksmai rodo, jog valdantieji nesiekia skaidrumo ir desperatiškai bando nuslėpti atskleistus piktnaudžiavimo atvejus. A. Kubilius viešai kreipiasi į Socialdemokratų partijos pirmininką, Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, prašydamas atsakyti, ar toks socialdemokratų balsavimas yra oficiali partijos ir jos vadovo pozicija. 

Lietuvos viešoji politika ir jos etikos standartai pradėjo sparčiai tolti nuo ES standartų ir pradeda panašėti į V. Janukovyčiaus laikų Ukrainą. Iš pradžių premjero bendražygiai stengiasi blokuoti tyrimus ir pastangas gauti atsakymus dėl premjero žento istorijos. Druskininkų meras, A. Butkevičiaus pavaduotojas partijoje socialdemokratas Ričardas Malinauskas viešai grasina opozicijai ir žiniasklaidai, bandydamas pasitelkti teisėsaugos pareigūnus, prašo pradėti tyrimus prieš opozicijos politikus, atskleidusius skandalingus piktnaudžiavimo faktus. Galiausiai, vieningas socialdemokratų atstovų balsavimas siekiant neleisti Seimo Antikorupcijos komisijai pradėti tyrimo, yra ne kas kita, kaip primityvus savo daugumos Seimo Antikorupcijos komisijoje panaudojimas tam, kad komisija negalėtų pradėti tyrimo, yra dar vienas tipiškas pavyzdys „demokratijos erozijos“, kurią socialdemokratai, būdami valdžioje, nuosekliai plėtoja. Bet viskam yra ribos...“, – sako A. Kubilius. 

Pasak Seimo opozicijos lyderio, susidaro įspūdis, kad patys socialdemokratai „prašosi“, jog Seime būtų balsuojama dėl prievolės atlikti „Druskininkų reikalų“ parlamentinį tyrimą (nuo išskirtinių apartamentų vandens parke iki „Vijūnėlės dvaro“ statybos leidimų). TS-LKD yra pasirengusi inicijuoti tokio parlamentinio tyrimo procedūrą Seime, Seimo nutarimu pavedant patį tyrimą atlikti Seimo Antikorupcijos komisijai arba specialiai parlamentinei komisijai.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė