2015 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Susitikimas su aktore Doloresa Kazragyte

aktorė Doloresa Kazragytė
Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos salėje (Kaune), vyko susitikimas su aktore Doloresa Kazragyte. Garsi Lietuvos aktorė jau daugelį metų rašo miniatiūrines noveles apie teatrą, gyvenimą, save, sutiktus žmones.

Kūrybos vakaro metu buvo pristatyta aštuntoji jos knyga „...be pabaigos...“ , kurią apžvelgė doc. Meilutė Asanavičienė. Šioje knygoje aktorė rašo apie tai, kas įvyko jos gyvenime 2011-2014 metais. Apie kasdienybės liūdesį ir džiaugsmą, susitikimus su žmonėmis, abejones ir tikėjimą, gyvenimo šurmulį ir tylos palaimą, apie netikėtą likimo dovaną – kelionę į Izraelį...

D. Kazragytės knyga „...be pabaigos...“ – tai atvira išpažintis, kaip daugelis kitų knygų. Ji pati sako: „Neturiu teisės nusinešti į kapus tai, kas Dievo man duota – turiu ką žmonėms pasakyti. Tokios knygos padeda kitam nenusiminti, neliūdėti, rasti išeitį, padeda prisikelti, išgyventi...“.

fleitininkas Algirdas Tamulaitis
Renginio pradžioje LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, šio kūrybos vakaro globėja, trumpai supažindino su brolių Algimanto ir Mindaugo Černiauskų iš Merkinės fotografijų paroda, kuri yra eksponuojama LPKT sąjungos salėje. Seimo narė kvietė išeinančius po renginio gerai įsižiūrėti į žmonių veidus fotografijose, paskaityti jų istorijas, kurios ne vienam susidomėjusiam išspaudžia ašaras...

Šį aktorės D. Kazragytės susitikimą su Centro bendruomene bei miesto visuomene organizavo Kauno Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos Centro skyrius kartu su TS-LKD Centro skyriumi. Kūrinius fleita atliko Lietuvos kariuomenės Alytaus Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono orkestrantas Algirdas Tamulaitis.