2016 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis

Akimirkos iš konkurso „Ką žinai apie Lietuvos laisvės kovų istoriją“

Labai malonu buvo dalyvauti rajoniniame mokinių konkurse „Ką žinai apie Lietuvos laisvės kovų istoriją“. Lietuvos politiniu kalinių ir tremtinių sąjungos Ukmergės filialo valdybos pirmininkė Aldona Kalesnikienė, konkurso iniciatorė ir viena iš organizatorių, pakvietė sudalyvauti šiame renginyje ir užduoti moksleiviams klausimą apie Lietuvos laisvės kovas. Tai išties gražus pavyzdys kaip išradingai ir įtaigiai galima prisidėti prie istorijos žinių gausinimo. 

Moksleivių parengtos meninės kompozicijos buvo jaudinančios, nuoširdžios ir iškalbingos. Supratau, kad vaikai daug laiko skyrė pasiruošimui, labai stengėsi ir jiems puikiai pavyko pristatyti savo komandas. 

Konkursas vyko nepaprasto grožio Ukmergės A. Smetonos gimnazijoje, kaip direktorius sakė, pastatytoje 1938 m. Tuometinėje gimnazijoje, visa mokyklos užklasinė veikla buvo nukreipta moksleivių auklėjimui. Buvo siekiama, kad kiekvienas mokykloje vykstantis renginys būtų aukšto meninio lygio. Šis konkursas, galiu pasakyti, tikrai atitiko tuometinius standartus. 

Konkurse dalyvavo Ukmergės rajono Taujėnų, Želvos, Siesikų gimnazijų bei Ukmergės Antano Smetonos ir Jono Basanavičiaus gimnazijų mokiniai. Konkurso metu komandos turėjo pristatyti menines kompozicija, dainavo sutartines ir atsakinėjo į komisijos parengtus sudėtingus klausimus. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė, 
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja 
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė