2016 m. vasario 17 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas tęsdamas tarpparlamentinį bendradarbiavimą rytoj susitiks su Norvegijos Karalystės parlamento (Stortinget) Kontrolės ir Konstitucinių reikalų komitetu

Plėtojant tarpparlamentinį bendradarbiavimą, Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (Komitetas) buvo surengęs atsakingų Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų komitetų įgaliotų atstovų susitikimus-posėdžius, skirtus rinkimų sistemų ir jų reformų aktualijoms aptarti. 

Šiandien, tęsdamas tarpparlamentinį bendradarbiavimą, Komitetas išvyko į Oslą (Norvegijos Karalystė). Vizito tikslas aptarti Norvegijos reformų gerąją patirtį iš iššūkius rinkimų srityje. Komiteto nariai domėsis rinkimų sistemos Norvegijoje ypatumais, šios sistemos reglamentavimo tobulinimo ir rinkimų organizavimo klausimais, domėsis rinkimų nacionaliniu, regioniniu ir vietos lygiais organizavimo, valstybės ir savivaldybių institucijų įgaliojimais formuojant rinkimų politiką ir organizuojant rinkimus, rinkimų apygardų formavimu bei kitais su rinkimų sistema susijusiais klausimais. Ypatingas dėmesys bus skiriamas diskusijoms dėl elektroninio balsavimo ir merų tiesioginių rinkimų. 

Rytoj Komiteto nariai dalyvaus susitikime – posėdyje su Norvegijos Karalystės parlamento (Stortinget) Kontrolės ir Konstitucinių reikalų komitetu kurio metu susipažins Norvegijos reformų gerąja patirtimi ir iššūkiais rinkimų srityje. 

Penktadienį Komiteto nariai susitiks su Savivaldos ir modernizavimo ministerijos (Kommunal - og moderniseringsdepartementet) ir Norvegijos savivaldybių asociacijos vadovais. 

Vizito metu taip pat numatoma apsilankyti Lietuvos ambasadoje bei susitikti su Osle gyvenančia lietuvių bendruomene. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė, 
Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė 
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja 
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė