2014 m. rugsėjo 26 d., penktadienis

Seimo TS-LKD frakcijos nariai kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją dėl galimų grupinių atleidimų iš įmonių

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Rimantas Jonas Dagys ir Kazys Starkevičius kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, norėdami sužinoti, kokių veiksmų ėmėsi ši ministerija dėl galimų grupinių atleidimų iš įmonių (darbuotojų, atleistų iš tolimesnių gamybos grandies įmonių, tame tarpe ir tiekėjų). 

Šį parlamentarų kreipimąsi paskatino Rusijos Federacijos priimti sprendimai uždrausti maisto produktų importą iš Europos Sąjungos (ES) valstybių, kurie neišvengiamai ir labai skaudžiai palietė visas didžiausias Lietuvos perdirbimo įmones bei gamintojus. 

„Atsižvelgiant į tai, jog dabar kurį laiką nebus poreikio gaminti produkcijos, skirtos Rusijos rinkai, ir padidės konkurencija pačios ES viduje bei trečiosiose šalyse, bus patiriami finansiniai nuostoliai. Mums kelia didelį susirūpinimą, kad įmonės per tam tikrą laiką nerasdamos alternatyvių rinkų su laiku pradės masiškai atleidinėti darbuotojus saugodamos savo verslą“, – kreipimesi teigia R. Dagys ir K. Starkevičius. 

Parlamentarai klausia, ar ministerija vertina situacijos atitiktį nustatytiems kriterijams, ar pradėtos derybos su ES dėl galimos paraiškos rengimo gauti finansinę paramą iš Europos prisitaikymo prie globalizacijos (EGF) fondo nuo sankcijų nukentėjusių įmonių darbuotojams remti? 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė