2014 m. rugsėjo 17 d., trečiadienis

Seimo opozicijos lyderio A. Kubiliaus pranešimas: „Kauno merui kerštaujama už tai, kad jis išvadavo Kauną nuo oligarchinių interesų grupių“

Kauno merui Andriui Kupčinskui skelbiamą interpeliaciją Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Andrius Kubilius vertina kaip įtaką Kauno energetikoje praradusių oligarchinių grupių kerštą. Pasak A. Kubiliaus, nestebina, kad tokiai akcijai vadovauja dabar jau socialdemokratas Arvydas Garbaravičius, stebina, kad tokioje destruktyvioje akcijoje dalyvauja ir liberalai. 

Panašu, kad Kauną vėl siekiama grąžinti į „Gazprom“ draugų grupės valdymo laikus. Ši oligarchinio įtakos pasidalijimo išsiilgusi grupė nepatenkinta, kad šilumos ūkyje dominuojantį gamintoją pakeitė tarpusavyje konkuruojančios biokurą kūrenančios įmonės, kurios kauniečiams siūlo pigesnį karštą vandenį ir šilumą. Jiems, regis, netinka ir skaidresnis valdymas savivaldybės įmonių, kurias vėl trokštama kuo greičiau pasidalinti ir paversti nomenklatūriniu prieglobsčiu, tenkinančiu kelių žinomų Kauno šeimų, o ne kauniečių interesus“, – sako A. Kubilius. 

Pasak parlamentaro, interpeliacija – tai kerštas A. Kupčinskui už tai, jog jis ėmėsi žingsnių, kad Kaunas būtų išvaduotas nuo „Gazprom“ ir dujų tarpininkavimo verslą valdančio Rimanto Stonio interesų, kurie dabar ir siekia revanšo, o jiems tarnauti, panašu, dabar nusprendė Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos atstovai. 


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Politinių kalinių ir tremtinių frakcijos pirmininkė