2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Siūloma Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai savo veikloje teikti prioritetą prevencinei šviečiamajai veiklai savivaldybių institucijose



Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (toliau - Komitetas) šiandien posėdyje pritarė Seimo nutarimo projektui „Dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos 2012 m. veiklos ataskaitos“. Šiuo projektu Komitetas siūlo Seimui pritarti komisijos ataskaitai ir pasiūlyti Komisijai ateityje teikti prioritetą prevencinei šviečiamajai veiklai savivaldybių institucijose. Nutarimo projektu taip pat siūloma pateikti Komitetui pasiūlymus dėl teisės aktų kuriais reglamentuojama viešųjų bei privačių interesų valstybinėje tarnyboje deklaravimo tvarka tobulinimo, Vietos savivaldos įstatymo nuostatų, reglamentuojančių savivaldybių tarybų narių viešųjų interesų viršenybės užtikrinimo būdus bei dėl administracinės atsakomybės už trukdymą Komisijai atlikti jos funkcijas nuostatų tobulinimo.

Posėdyje taip pat su pasiūlymais pagrindiniam komitetui tobulinti pritarta Teritorijų planavimo pakeitimo įstatymo projektui (Nr. XIP-2919(2) ir jį lydintiesiems įstatymų projektams.