2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Valstybės tarnybą reikia toliau tobulinti ir modernizuoti



Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas (VVSK), vykdydamas parlamentinę kontrolę, posėdyje išklausė Vyriausybės įstaigos Valstybės tarnybos departamento direktoriaus Osvaldo Šarmavičiaus informaciją apie valstybės tarnybos perspektyvas.

Diskusijose komitetas iš esmės pritarė Valstybės tarnybos departamento atliekamiems veiksmams siekiant tobulinti ir modernizuoti Lietuvos valstybės tarnybą: stiprinti aukštesniųjų kategorijų ir vadovaujančių valstybės tarnautojų grandį; modernizuoti atrankos į valstybės tarnautojo pareigas sistemą, sukuriant kompetencijomis grįstą žmogiškųjų išteklių valdymo valstybės tarnyboje modelį bei  tobulinant valstybės tarnautojų darbo užmokesčio ir motyvavimo sistemas. Komiteto nuomone reikia platesnių diskusijų valstybės tarnybos tobulinimo klausimais. Galutinį sprendimą dėl Valstybės tarnybos tobulinimo VVSK priims kitame posėdyje.

Komitetas, paskirtas pagrindiniu svarstė Vietos savivaldos įstatymo pataisas, susijusias su savivaldybių veiklos strateginio planavimo tobulinimu ir jį lydinčiuosius teisės aktus (Nr. XIIP-68-85) ir nutarė daryti svarstymo pertrauką bei sudaryti komiteto darbo grupę šiems projektams tobulinti, pakviečiant Lietuvos savivaldybių asociacijos, Vidaus reikalų ministerijos ir Mykolo Romerio universiteto ir savivaldybių atstovą bei komiteto narius, kuruojančius šiuos klausimus ir  biuro patarėjus. Darbo grupė patobulintus projektus turi pateikti komitetui iki birželio 1 d.


Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja