2012 m. birželio 13 d., trečiadienis

Kreiptasi į Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetą


8 Seimo narių kreipėsi į Jungtinių Tautų (JT) Vaiko teisių komitetą, prašydami reaguoti į Vaiko teisių konvencijos nuostatų pažeidimus, padarytus kovo 23 d. ir gegužės 17 d. dienomis, vykdant teismo sprendimą perduoti mažametę mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Lietuva prie Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencijos prisijungė 1992 m. sausio 8 d. Nepaisant to, mažai kam kyla abejonių, kad šios konvencijos nuostatos vykdant teismo sprendimą buvo grubiai pažeistos, o tų pažeidimų liudininkais tapome mes visi.

Nebelieka kito kelio, kaip prašyti tarptautinių organizacijų pagalbos. „Vaiko teisių apsaugos kontrolierė, kuri turėtų būti nešališka vaiko teisių gynėja, kalba tik apie teismo sprendimo vykdymą, visiškai neatsižvelgdama, kokiu būdu jis buvo įvykdytas ir kaip buvo užtikrinamos vaiko teisės. Todėl norint gauti nešališką ekspertinį vertinimą, nelieka nieko kito, kaip kreiptis į JT komitetą, kuris ištirtų, ar toks ciniškas elgesys su vaiku atitinka vaiko teisių konvencijos nuostatas.

Kreipimąsi pasirašė: Saulius Stoma, Agnė Bilotaitė, Agnė Zuokienė, Gintaras Songaila, Kazimieras Uoka, Vincė Vaidevutė Margevičienė, Ligitas Kernagis, Rima Baškienė, Naglis Puteikis, Jonas Šimėnas, Auksutė Ramanauskaitė – Skokauskienė, Rytas Kupčinskas, Petras Luomanas, Pranas Žeimys, Aurelija Stancikienė, Asta Baukutė, Paulius Saudargas, Žilvinas Šilgalis. 


Šaltinis: LRS