2012 m. birželio 26 d., antradienis

Iniciuojami Tarptautinės kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda dienos minėjimo renginiai



Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė inicijuodama Tarptautinės kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda dienos paminėjimą,  rengia tokius renginius:

·           Birželio 26 d. (antradienį) 8.30 val. Seimo spaudos konferencijų salėje įvyko spaudos konferencija skirta Tarptautinei kovos su narkomanija ir narkotikų kontrabanda dienai paminėti. Spaudos konferencijoje dalyvavo Seimo narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktorius Zenius Martinkus, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas. Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos (NAPK) pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė priminė aktualias problemas, susijusias su narkotikų kontrabanda, ir tai, kas galėtų apsaugoti  visuomenę, ypač vaikus ir jaunimą, nuo šių laikų epidemijos – narkotikų ir alkoholio vartojimo.

·           Birželio 27 d., trečiadienį, 8.30 val. Seimo III r. 218B Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos posėdžio metu (darbotvarkės klausimas Nr.5) vyks Kęstučio Dvarecko ir Andriaus Navicko knygos „Sutemos tirščiausios prieš aušrą“  (apie priklausomybę ir sveikimo kelią) pristatymas.

·           Birželio 28 d., ketvirtadienį, 14 val. rengiama išvyka į Vilniaus regiono pataisos inspekciją (Kareivių g, 1/Kalvarijų g. 135, Vilnius) tikslu susipažinti su darbo programomis, taikomomis nepilnamečiams ir priklausomybės ligomis sergantiems asmenims. Išvykoje dalyvauja Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos nariai.

·           Birželio 29 d., penktadienį, 14.15 val. Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos nariai kartu su Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir Aplinkos komitetų nariais lankysis ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacijoje „DEMETRA“ (Kauno g. 6-1, Vilnius) ir susipažins su asociacijos veikla ir vykdomais projektais.