2011 m. gegužės 4 d., trečiadienis

Kviečiame paminėti Tarptautinę be žinios dingusių vaikų dieną Nepriklausomybės aikštėje

Organizuojama Tarptautinė be žinios dingusių vaikų diena – renginys Nepriklausomybės aikštėje (Vilniuje).

Gegužės 25 d., trečiadienį, 14 val. Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo (iš Martyno Mažvydo bibliotekos pusės) prasidės tarptautinei be žinios dingusių vaikų dienai skirtas renginys „Nebėk iš namų“.

Renginio tikslas – atkreipti dėmesį į nepilnamečių problemas, kurios dažnai sprendžiamos bėgimu iš namų, taip pat priminti ir paskatinti visuomenę surasti laiko vaikui: apkabinti, priglausti, suprasti, atjausti ir tokiu būdu užbėgti galimai nelaimei už akių, taip pat morališkai palaikyti artimuosius, kurių vaikai yra dingę.

Renginio „Nebėk iš namų“ metu veiks kūrybinės dirbtuvės, kurių metu bus kuriamas bendras piešinys šiai dienai skirta tema. Į renginį kviečiami mokytojai, moksleiviai ir visi neabejingi šiai problemai.Renginio organizatoriai – Dingusių žmonių šeimų paramos centras.

Renginio globėja – Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisija (komisijos pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė) .

Renginį remia – Jungtinių Amerikos Valstijų Ambasada.

Dingusių be žinios vaikų diena pirmą kartą paminėta 1983 JAV. 1979 metais, gegužės 25 dieną, šešiametis EtanPatz dingo be pėdsakų eidamas į mokyklos autobusų stotelę, vos už poros kvartalų nuo savo namų. Dabar ši diena kasmet minima ne tik JAV, Kanadoje, bet ir 14 – oje Europos Sąjungos valstybių. 2006 m. Seimas tarptautinę be žinios dingusių vaikų dieną – gegužės 25 d. įtraukė į Lietuvos atmintinų dienų sąrašą.

Renginio programa:

14.00 val. Sveikinimai,
JAV ambasados Vilniuje kultūros atašė Nicholas Hersh;
Seimo Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkė Vincė Vaidevutė Margevičienė;
Dingusių žmonių šeimų paramos centro atstovė Ona Gustienė.
14.30 val. Kūrybinės dirbtuvės,
jungtinė jaunimo komanda iš kūrybinių grupių „Žali ir geri“ bei „Kad būtų linksmiau...“, bendro renginyje dalyvausiančių moksleivių piešinio kūrimas temomis „Nebėk iš namų“ ir „Pasiklydę virtualiame pasaulyje“.
16.30 val. Baigiamasis žodis. Renginio pabaiga.