2013 m. kovo 27 d., trečiadienis

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas svarsto:



Lietuvos Respublikos Vietos savivaldos įstatymo 5, 6, 16, 17, 20, 29, 32, 35, 50, 51, 52 pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą Nr XIIP-68 ir lydintieji įstatymų projektai Nr. XIIP-69–XIIP-85

Įstatymų projektų tikslas – sudaryti teisines prielaidas paprastai, aiškiai, lanksčiai ir unifikuotai strateginio planavimo savivaldybėse sistemai įdiegti. Šiais projektais taip pat siekiama suvienodinti savivaldybėse taikomus strateginio planavimo principus, pagerinti strateginio planavimo dokumentų sistemą, palengvinti strateginio planavimo suderinimą su biudžeto planavimu, palengvinti asignavimų valdymo sistemą bei administracinę naštą.

Įstatymų projektų uždavinys – nustatyti, kad atitinkamos srities veiklą savivaldybės planuoja strateginio planavimo dokumentuose.

Pastabų ir pasiūlymų dėl šių projektų laukiame iki 2013-04-12


Lietuvos Respublikos Vietos savivaldos įstatymo 37 straipsnio 1 dalies ir 46 straipsnio pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą Nr. XIIP-281

Įstatymo projekto tikslas – sudaryti palankesnes sąlygas pilietinėms bendruomenėms dalyvauti savivaldos ir valstybės valdyme, suteikiant galimybę konkrečios savivaldybės gyventojams pateikti savo nuomonę ne tik tais klausimais, kuriuos savivaldybė sprendžia atlikdama savarankiškąsias funkcijas, bet ir visais kitais savivaldybės gyventojams aktualiais klausimais.

Pastabų ir pasiūlymų dėl šio projekto laukiame iki 2013-05-01

Pasiūlymus ir pastabas siųskite adresu:
Seimo posėdžių sekretoriatas
Lietuvos Respublikos Seimas
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius
El. paštas possek@lrs.lt
Faksas (8 5) 239 6279
Teisės aktų projektus ir su jais susijusią medžiagą galite rasti interneto tinklalapyje adresu www.lrs.lt. arba gauti Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Priėmimo skyriuje (tel. (8 5) 239 6060)
 

Vincė Vaidevutė Margevičienė,
Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narė
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja