2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Teisės aktų projektų svarstymas

Socialinių reikalų ir darbo komitetas svarsto:
- Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 30 ir 56 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą Nr. XIP-1890.

(projekto tikslas – nustatyti, kad netekto darbingumo pensija asmeniui skiriama iki šiam asmeniui išduotame darbingumo lygio pažymėjime nustatyto darbingumo lygio termino pabaigos, t.y. asmeniui teisė gauti netekto darbingumo pensiją išliks iki jam nustatyto darbingumo lygio termino pabaigos. Įstatymo projektu taip pat suderinamos Pensijų įstatymo nuostatos su Pensijų įstatymo atitinkamų straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo pakeitimo įstatymo nuostatomis, kurios numato, jog naujos pensijų apskaičiavimo tvarkos įsigaliojimo data nukelta dvejiems metams ir įsigalioja 2012 m. sausio 1 d., t.y. atliekama techninio pobūdžio pataisa).

Pasiūlymų ir pastabų laukiame iki 2011-09-26

- Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 38 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIP-2820 ir jį lydinčius įstatymų projektus Nr. XIP-2821- XIP-2826.

(įstatymų projektų tikslas – suderinti Pensijų įstatymo nuostatas su Mokslo ir studijų įstatymo nuostatomis dėl nustatytų naujų studijų formų, taip pat suteikti galimybę besimokantiems (studijuojantiems) našlaičiams gauti našlaičių pensijas iki jiems sukaks 25 metai).

- Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 2 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIP-3406.

(įstatymo projekto tikslas – sudaryti sąlygas turėti socialines garantijas slaugantiems neįgalius asmenis, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, ne tik vienam iš tėvų (įtėvių), bet ir sutuoktiniui).

- Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo 2, 8 ir 26 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektą Nr. XIP-3427.

(įstatymo projekto tikslas – nors iš dalies atstatyti socialinį teisingumą ir atsižvelgiant į Neįgaliųjų teisių konvencijos nuostatas, įvertinti šeimos narių nuolatinį darbą, dėl valstybėje iki šiol nesamos paslaugų sistemos nuo vaikystės neįgalaus asmens šeimai).

Pasiūlymų ir pastabų laukiame iki 2011-10-07

Pasiūlymus ir pastabas siųskite adresu:

Seimo posėdžių sekretoriatas
Lietuvos Respublikos Seimas
Gedimino pr. 53, LT-01109 Vilnius
El. paštas possek@lrs.lt
Faksas (8 5) 239 6279
Teisės aktų projektus ir su jais susijusią medžiagą galite rasti interneto tinklalapyje adresu www.lrs.lt. arba gauti Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Priėmimo skyriuje (tel. (8 5) 239 6060)