2011 m. kovo 3 d., ketvirtadienis

Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai siūlo galimybę į pajamas neįskaičiuoti stipendijų kreipiantis dėl paramos

2011 m. kovo 3 d. Seimo nariai Rimantas Jonas Dagys, Vincė Vaidevutė Margevičienė ir Arvydas Vidžiūnas užregistravo Piniginės socialinės paramos nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims įstatymo 22 straipsnio papildymo įstatymo projektą.

Projektu siūloma suteikti savivaldybės administracijai teisę, patikrinus šeimos (vieno gyvenančio asmens) gyvenimo sąlygas ir surašius buities tyrimo aktą, skirti socialinę pašalpą ir kompensacijas, į šeimos (vieno gyvenančio asmens) pajamas neįskaičiuojant gaunamų stipendijų ir kitos materialinės paramos, teikiamos aukštųjų mokyklų pirmosios, antrosios pakopų ir vientisųjų studijų studentams, studijuojantiems pagal dieninės, nuolatinės ar ištęstinės studijų formų programas, bei stipendijų ir kitos materialinės paramos, teikiamos profesinių mokyklų mokiniams, besimokantiems pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti.

Skaičiuojama, kad stipendiją ir kitą materialinę paramą gaunančių studentų, išskyrus gaunančius socialinę stipendiją ir piniginę socialinę paramą, yra apie 7,5 tūkstančio.

Šiai teisei įgyvendinti siūloma panaudoti lėšas, sudarančias iki 2 procentų socialinei pašalpai ir kompensacijoms skirtų lėšų.

Siūloma, kad įstatymas įsigaliotų 2011 m. gegužės 1 d.


Parengė
Dalia Aleksejūnienė
Socialinių reikalų ir darbo komiteto biuro patarėja